skip to Main Content

Servicii Salarizare Externalizate Versus Departament Propriu

Externalizarea catre firmele de resurse umane este mai avantajoasa din punct de vedere financiar, varianta fiind foarte des intalnita pentru serviciile de salarizare si administrare personal pentru firmele mici si medii, straine sau romanesti.

O analiza comparativa a costurilor pentru cele doua variante de realizare a calculului salarial, in cazul unei companii cu 100 de angajati.

Prima varianta presupune existenta unui departament propriu de salarizare, iar cea de-a doua externalizarea acestor servicii de salarizare catre o firma de HR spacializata.

A. Departament salarizare = departament intern de resurse umane:

Estimare costuri: 1200 euro lunar.

Costuri cu remunerarea personalului specializat in medie pe luna: 1 persoana x 1165 euro = 1165 euro. (include salariul net de 600 euro/luna, taxe / contributii angajator si angajat 450 euro/luna, costuri indirecte – telefon servici 30 euro/luna, tichete de masa 60 euro/luna, mobilier, comsumabile 10 euro/luna, cadouri de Paste / Craciun 100 euro/an, cheltuieli de deplasare 15 euro/luna – si cursuri de perfectionare 100 euro/an).

cheltuiala lunar (eur) anual (eur) total / an (eur)
salariu 1050 12600
telefon 30 360
tichete masa 60 720
consumabile 10 120
chelt deplasare 15 180
cadouri Paste / Craciun 100 100
training 100 100
TOTAL CHELT / AN 14180
MEDIE CHELT / LUNA 1182

Costuri de mentenanta aplicatii software clasice: 50 euro (inclusiv costuri departament IT, intretinere servere, abonament update legislativ).

ATENTIE: In perioada imediat urmatoare costurile pot creste semnificativ, iar lipsa de personal specializat este din ce in ce mai acuta!

B. Departament salarizare externalizat catre o companie specializata – Morgan Sol:

Estimare costuri: 600 euro lunar.

Fee lunar 6 euro / angajat (include: responsabilitatea calcularii salariilor in conformitate cu legislatia in vigoare, intocmirea statelor de plata in maxim 1 zi de la transmiterea tuturor informatiilor necesare si generarea automata a tuturor rapoartelor interne si externe stabilite de comun acord cu compania client, costuri IT de intretinere).

ATENTIE: In perioada urmatoare fee-urile pot scadea semnificativ, data fiind politica de vanzari Morgan Sol. Aceasta este influentata de cresterea numarului de angajati ai companiei client, fidelitatea acesteia si, de ce nu, oportunitatile de dezvoltare a portofoliului de clienti al Morgan Sol oferite de compania dumneavoastra!

Pentru o calculatie adaptata organizatiei pe care o reprezentati, faceti o programare la 0743148061 sau info[at]morgansol.ro si unul dintre specialistii nostri se va deplasa la sediul dumneavoastra!

Suntem pregătiţi să vă oferim serviciile noastre!

Pentru detalii suplimentare legate de serviciile de resurse umane ale companiei noastre sau pentru a primi o ofertă personalizată, vă rugăm contactaţi-ne!

Hey everyone!

This is a quick intro to Casino.

Back To Top Call Now Button